Betöltés...kérjük várjon.
Időpontfoglalás!
Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel
Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel
Vosz Iroda
Folyószámla Hitel
Széchenyi Kártya Folyószámla Hitel

Széchenyi Folyószámla Hitel

100 MFt-ig 3.05 % kamat 1+1 évre

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díj-támogatásban részesített hitelkonstrukció, amely kedvező lehetőség vállalkozása átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására.
 
ELŐNYE, hogy
  • állami támogatásban részesített konstrukció,
  • már 3 hét alatt akár 100 millió forint* hitelhez juthat,
  • akár ingatlanfedezet nélkül is,
  • gyors és egyszerűsített a hitelbírálat,
  • az ország közel 300 pontján igényelhető
  • használható átutalás révén, illetve a MasterCard üzleti bankkártyával készpénzfelvételre, illetve vásárlásra.
KIK IGÉNYELHETIK?
A Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt minden olyan kkv igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az Üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó (25 millió forint és a feletti hitelkeret igénylése esetén két éves) működési múlttal. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásának ne legyen lejárt köztartozása, lejárt hiteltartozása, valamint megfeleljen a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.
 
A HITELKERET ÖSSZEGE:
A Széchenyi Kártya hitelkerete 500 000 forint vagy 1 millió forint és 100 millió forint* között egymilliónként emelkedő összegű lehet. Hitelkeretének módosítását a futamidő alatt is kérheti.
*Az egyes hitelintézetek a maximális hitelkeret 2017. szeptemberi 100 millió forintra emelését követően eltérő időpontokban kezdik meg az 50 millió forint feletti Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kérelmek fogadását és bírálatát.
Jelenleg a Budapest Bank, az Erste Bank, a Gránit Bank, az MKB Bank, az OTP Bank, a Sberbank, az UniCredit Bank és a Takarékbank Zrt. által koordinált Takarékszövetkezetek/Bankok fogadnak be 25-50 millió forint közötti Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kérelmeket, 50 millió Ft feletti Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kérelmek pedig egyenlőre az MKB Bank részére továbbíthatók.
 
A HITEL FUTAMIDEJE:
A hitel futamideje 1+1 év, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hitelszerződés az aláírásától számított 1 év múlva lejár, azonban a felülvizsgálati kérelem határidőben történő benyújtása és a bank pozitív bírálata esetén további egy évre automatikusan (külön hitelszerződés megkötése, ill. a meglévő módosítása nélkül) meghosszabbodik, így Ön a feltételek teljesülése esetén két évig tudja használni Széchenyi Kártya hitelkeretét. A második év leteltekor lehetősége van a folyószámlahitel újabb 1+1 évre történő igénylésére, illetve a meglévő hitelének „meghosszabbítására”.
 
A HITEL TÖRLESZTÉSE:
A hitel teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.
 
KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK:
A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő bírálati díjat (korábbi nevén „kártyadíj”) és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell kifizetni.
A bírálati díj minden induló költséget tartalmaz, egyéb díj a hitelszerződés megkötését megelőzően, illetve a hitelkeret rendelkezésre bocsátásakor nincs.
A hitel valamennyi előforduló költségét és díját részletesen a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kondíciós listája tartalmazza, amely a mindenkor hatályos Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzat 11. számú mellékleteke.
 
A HITEL BIZTOSÍTÉKAI:
A vállalkozók hitelhez jutását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása segíti. Társas vállalkozások esetén kötelező biztosíték a vállalkozás legalább 50 %-os mértékű tulajdonosának / tulajdonosainak készfizető kezességvállalása.
Egyéni vállalkozónál bármely nagykorú (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) magánszemély vállalhatja a kezességet. További fedezetül szolgál a hitelező bank javára kiállított felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására vállalkozása más hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi bankszámlá(i)ra.
25 millió forint feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank a vállalkozás hitelképességének függvényében ingatlanfedezetet is kérhet.
 
HOL IGÉNYELHETI?
Hitelkérelmét a Regisztráló Irodákban, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáinak valamelyikében nyújthatja be. Az Önhöz legközelebbi irodát megtalálja az irodakeresőben.
A szükséges igénylési lapot ezekben az irodákban is beszerezheti, de letöltheti a weboldalunkról is.
Az irodákban dolgozó kollégák segítséget nyújtanak Önnek az adatok kitöltésében és a szükséges dokumentumok beszerzésében is. A Regisztráló Irodák a személyes benyújtás során befogadott hitelkérelmet az adott Konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül az Ön által kiválasztott Bankba/Takarékszövetkezetbe továbbítják. A pozitív bírálatot követően a Bank/Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet.
 
BANKVÁLTÁS:
A Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel (SZK) rendelkező vállalkozások fennálló SZK hitelüket másik hitelintézetnél is meghosszabbíthatják anélkül, hogy azt vissza kellene fizetniük - ez az ún. „bankváltás”, azaz Széchenyi Kártya Konstrukció keretein belüli hitelkiváltás -, amennyiben az újonnan választani kívánt hitelintézet már bevezette a bankváltásra irányuló kérelmek befogadását.
Bankváltásra irányuló Széchenyi Kártya hitelkérelem alapvetően a hitel lejáratát megelőző 30 napig nyújtható be.
Bankváltás esetén a kérelemhez teljes körű dokumentációt szükséges csatolni, nem alkalmazható az egyszerűsített igénylési lap. A folyamat időigénye megegyezik a normál Széchenyi Kártya igénylés ügyintézési idejével. Az új hitelintézet által rendelkezésre bocsátott SZK hitelkeretből történik a korábbi hitelintézetnél fennálló tartozás kiegyenlítése.
Jelenleg az MKB Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Budapest Bank Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt., a Sberbank Magyarország Zrt, valamint a  Takarékbank Zrt. által koordinált Takarékszövetkezetek / Bankok fogadnak bankváltás típusú kérelmeket. A hitelintézetek köre folyamatosan bővül, amelyről honlapunkon keresztül folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket.
Amennyiben érdekli vállalkozását a bankváltás lehetősége, úgy kérjük, hogy a hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt forduljon Regisztráló irodájához, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a kérelem benyújtásával kapcsolatos további információkkal és a választott új hitelintézetnél történő esetleges előminősítés kérése érdekében.
 
 
VÁLASZTHATÓ HITELINTÉZETEK:
A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Konstrukciót az alábbi bankok forgalmazzák:

 

← Vissza